Wachtend land

23-04-2015

Vanaf zaterdag 25 april is het Wachtend Land op De Blaricummermeent te bezichtigen. Er kan gewandeld worden over een paadje van boomschors en daarbij zes toekomstige pleinen worden aangedaan. Op deze zes plekken zijn al bomen geplant en struiken en planten aangebracht.

Alle beplanting is bij-vriendelijk om de bij- en hommelpopulatie te helpen. Tevens kan een bezoek worden gebracht aan 't Tussenom. Dit palenkunstwerk "'t Tussenom" is bedacht door twee studenten van de TU Delft en prijswinnaars van de ideeëncompetitie Wachtend Land. De branderij (de afbeelding die op de palen gebrand wordt) wordt uitgevoerd door Marco Goudriaan.
De eerste branderij (één vlak van het kunstwerk) is 1 mei klaar. De overige drie vlakken zijn vanaf juni aan de beurt. Het kunstwerk en andere onderdelen van het Wachtend Land hoeven nooit meer weg. Ze worden ingepast in het stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van de woningbouwlocatie De Blaricummermeent.
Het Wachtend Land is hiermee overigens niet klaar. Het is een organisch proces dat de komende periode steeds verder groeit.

Voor meer informatie ga je naar: www.wachtendland.nl en www.marco-goudriaan.nl