Gemeente Blaricum tekent 3 overeenkomsten voor de bouw van 54 woningen

06-12-2017

Op 5 december jl. tekenden De Realisatie BV, Anedra en Linq Vastgoedontwikkeling BV koopovereenkomsten  met de gemeente Blaricum voor de ontwikkeling van in totaal 54 woningen in het nieuwste deelplan  (D1) van De Blaricummermeent te Blaricum.

De drie ontwikkelaars hebben alle drie al eerder projecten ontwikkeld in De Blaricummermeent en bouwen allemaal met een geheel eigen identiteit, wat een prachtige variatie aan architectuur in de wijk oplevert.

De Realisatie bouwt een plan voor 2 vrijstaande woningen aan het water, twintig twee-onder-een-kapwoningen en 9 drie-onder-een-kapwoningen. “Een ambitieus stedenbouwkundig plan vraagt om een ambitieuze invulling”, aldus Ed de Moor van de Realisatie. “De kunst is om iedere keer weer een onderscheidend project te ontwerpen wat complementair is aan voorgaande projecten maar toch weer met een eigen identiteit. Wij zijn er trots op dat we met ons team het project "Allure in het Gooi" hebben gewonnen en hiermee weer een aandeel kunnen leveren aan de uitbreiding van De Blaricummermeent. Een visitekaartje voor de gemeente Blaricum en voor ons zelf!”

Frank van Niele van Anedra staat in de startblokken om weer aan de slag te gaan in De Blaricummermeent  met 1 vrijstaande woning en tien twee-onder-een-kapwoningen. “Met deze 11 woningen streeft Anedra ernaar de stijl en charme van het oude dorp Blaricum te evenaren en te combineren met eigentijdse en duurzame technologie. Door vroegtijdig in te zetten op een collectief aardwarmtesysteem heeft de gemeente in het verleden  haar nek uitgestoken en is dit plan inmiddels een schoolvoorbeeld voor nieuwe woongebieden, waar niet alleen een architectonisch fraaie, maar ook een duurzame leefwereld wordt gecreëerd. Wij proberen op onze beurt een maximale prestatie te leveren door een transparant en helder werkproces, fraaie  vormgeving van de woningen en door onderzoek te doen naar de persoonlijke wensen van mensen die in De Blaricummermeent willen wonen en hierop onze woningen af te stemmen. Dit onderzoek is nagenoeg afgerond waarna wij binnenkort de formele verkoop zullen gaan starten.”

Ook Bob Schoeman van Linq geeft aan blij te zijn dat ze opnieuw een plan mogen ontwikkelen. “Met veel plezier werken we aan de ontwikkeling van een prachtig woongebied.  Bij elk nieuw plan zoeken we een nieuwe uitdaging. In ons 4e project ‘Blaricum op Zoom’ laten we ons inspireren door het wonen aan de waterkant. Hier ontwikkelen we 12 riante twee-onder-een-kap villa’s aan het water met woonoppervlaktes van maar liefst 190 m².”

Samen met het project Gooische Zomer van BPD, dat begin 2018 start met de bouw en dertien vrije kavels in dit deelgebied, waarvan er nog slechts 1 beschikbaar is, heeft de Gemeente alle gronden in het eerste deel van het plangebied deelplan D verkocht.