Bezoek gedeputeere Talsma

In december spraken gedeputeerde Tjeerd Talsma en wethouder Peter Smit elkaar in het provinciehuis. Talsma gaf aan dat hij benieuwd was naar de ontwikkelingen in De Blaricummermeent en het BusinessPark27. Een uitnodiging volgde en woensdag 11 juni was het zover:

de gedeputeerde en consorten bezochten de nieuwe woonwijk en het businesspark.

Het was technisch weer. Oftewel, het perfecte weer om de vorderingen op de bouw te inspecteren. Strak blauwe lucht en aangenaam warm. De toon was gezet. Het gezelschap wandelde op het gemak rond door het nieuwe woongebied om de nieuwbouw en de opzet van het plan te bekijken. Talsma liet zich ontvallen dat hij wist dat Blaricum mooi was, maar zo mooi… .


Eerste paal tweede bedrijfsverzamelgebouwEerste paal tweede bedrijfsverzamelgebouw

In De Blaricummermeent wordt  straks gewoond én gewerkt. Dat kan in een woon-werkwoning in de wijk of in een pand op BusinessPark27. De zone tussen de dorpse woonwijk en de A27 wordt een  werkplek voor bedrijven die in een campusachtige setting willen ondernemen. Met BusinessPark27 zet de gemeente Blaricum een nieuwe standaard qua architectuur, voorzieningen en inrichting.  BusinessPark27 krijgt vorm. Er wordt volop gebouwd en gisteren was het tijd om de eerste paal te slaan voor de tweede fase van Bouw Service Zeewolde. Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw met 10 units op BusinessPark27.  Aan gedeputeerde Talsma de eer. Doelend op het slaan van de eerst paal, merkte Talsma op dat er een goede, solide basis ligt voor het businesspark, maar dat er nog wel aan het BusinessPark27 getrokken moest worden. “Maar dat is in het hele land niet anders.”

Strak sturen en toch alle ruimte geven

In ‘t Meenthuis proosten de ondernemers en het gezelschap op een succesvolle bouw. Gedeputeerde Talsma kijkt terug op een geslaagd bezoek. “Mooi om te zien dat dankzij een energieke aanpak, waarbij strak op de kaders wordt gestuurd, er toch veel ruimte is voor eigen ontwikkelingsideeën van marktpartijen. Daarmee slaagt de gemeente Blaricum erin om ook in deze tijd een nieuwe wijk te realiseren.”