Kunstwerk op geluidsscherm en bastion langs de A27

May 13, 2019 815 keer bekeken

Gemeente Blaricum en Rijkswaterstaat werken samen aan een kunstwerk op het geluidsscherm, ter hoogte van De Blaricummermeent, en het noordelijke bastion aan de A27-zijde. Beide partijen doen dit uit eigen belangen en hebben tot doel het scherm en het bastion te verfraaien,

Aan weerszijden van het scherm zijn reeds klimopplanten aangebracht, maar voor het scherm volledig  begroeid is met klimop is het een saaie wand.  De wand heeft een hoogte van gemiddeld 7,5 meter en een lengte van bijna 1 kilometer. Vanwege deze afmetingen komt de wand nogal fors en saai over en is het idee ontstaan om een deel van de A27-zijde van het scherm te verfraaien.

 

Vanwege organisatorische en financiële voordelen, maar ook voor de artistieke meerwaarde, hebben RWS en de gemeente de handen ineen geslagen om de locaties onder één noemer en één project onder te brengen. In 2018, het jaar dat Blaricum de titel ‘Kunststad 2018’ droeg, is onder enkele kunstenaars en ontwerpbureaus een prijsvraag uitgeschreven. Wessel en Stein Koning zijn daarbij als winnaar uit de bus gekomen en mogen hun kunstwerk op het scherm realiseren. De broers zijn al sinds hun jeugd graffitispuiter en werken inmiddels ruim 20 jaar als full-time professioneel graffiti artiesten. Zij hebben zich laten inspireren door de Panoramaroute en hebben een ontwerp gemaakt voor een deel van het scherm aan de A27-zijde en het noordelijke bastion. Het prachtige landschap op dit punt van de A27 is voor hen het uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Door het landschap kunstzinnig op het scherm af te beelden wordt de schoonheid hiervan benadrukt terwijl het verkeer niet wordt afgeleid.

 

Het aanbrengen van het kunstwerk is gestart in de week van 13 mei, afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden eind juni afgerond.

 

 

Cookie settings