Realisatie wooncomplex voor mensen met zorgvraag

10-09-2019 907 keer bekeken

Gisteren ondertekenden Het Gooi en Omstreken, Sherpa, Van Wijnen en gemeente Blaricum de koop-, huur- en bouwteamovereenkomst voor het realiseren van woonruimte voor mensen met een zorgvraag in De Blaricummermeent.

Fijne woning voor iedereen
Het woongebouw komt in deelplan G2, direct achter restaurant Bruis. Het gaat in totaal om dertig appartementen (waaronder een gezamenlijke huiskamer) bestemd voor cliënten van zorginstelling Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De toekomstige bewoners krijgen hier de zorg en begeleiding die ze nodig hebben.

Sociale hart laten kloppen
“Met de bouw van dit wooncomplex en de samenwerking met een zorginstelling laten we ons sociale hart echt kloppen”, vertelt wethouder Anne-Marie Kennis van de Gemeente Blaricum. Ontwikkelingsmanager van Het Gooi en Omstreken Martijn Ketelaar vult aan: “Samen bouwen we aan een fijne woning voor mensen met een zorgvraag, dit past perfect bij de ambities van Het Gooi en Omstreken om kwetsbare doelgroepen te huisvesten en het aantal woningen uit te breiden. We zijn dan ook trots hier een bijdrage aan te kunnen leveren”. 

Gezamenlijk initiatief
Het Gooi en Omstreken, Sherpa, Van Wijnen en de Gemeente Blaricum hebben gezamenlijk het initiatief genomen huisvesting voor cliënten van Sherpa te ontwikkelen. “Een unieke samenwerking die het belang van de ontwikkeling van woningen voor deze doelgroep onderstreept”, vertelt Ruben Velema, Strategisch Manager Huisvesting bij Sherpa.

De bouw van het complex start dit najaar.

 

Cookie-instellingen