Submenu

Appartementen Erfgooiershof feestelijk opgeleverd

05-07-2013 4580 keer bekeken

Tientallen jonge Blaricummers kunnen hun geluk niet op: zij hebben hun kans gepakt om te wonen in een sociale huurwoning met kooprecht in de Erfgooiershof in De Blaricummermeent. De zeventien woningen van Dudok Wonen zijn donderdag 4 juli jl. feestelijk opgeleverd.

Met het doorknippen van het lint door de nieuwe wethouder van Blaricum en portefeuillehouder De Blaricummermeent Peter Smit, Christine Willems, directeur wonen bij Dudok Wonen en Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed, werd de Erfgooiershof officieel geopend. Ook werd gezamenlijk een boom geplant in de openbare ruimte naast het appartementengebouw.

Feestelijke opening van de zeventien woningen van Dudok Wonen     Het planten van de boom

Primeur voor Blaricum

In Blaricum is het voor het eerst dat huurders het recht op koop krijgen. Binnen drie jaar ontvangen zij een aanbieding van Dudok Wonen om hun woning betaalbaar te kopen met Kopen naar Wens. “Zo willen we jonge mensen de kans geven om een volgende stap te zetten in hun wooncarrière en financieel onafhankelijk te maken van Dudok Wonen”, aldus Christine Willems. Met Kopen naar Wens hoeft de koper niet de gehele marktwaarde van de woning te betalen. Afhankelijk van het inkomen betaalt de koper minimaal 70 procent van de koopprijs. Het deel van de marktwaarde dat bij aankoop niet is betaald, hoeft de koper pas te betalen bij verkoop van de woning.

Energiezuinige appartementen

Het appartementengebouw Erfgooiershof is een kleinschalig gebouw, dat past bij de schaal van Blaricum. De zeventien appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen. De twee- en driekamerappartementen en maisonnettes variëren van 67 m2 tot 91 m2 en hebben een doorzonkamer met open keuken, badkamer met douche en apart toilet.  De appartementen beschikken bovendien over vloerverwarming en energiezuinige verwarming en warm water dankzij de Warmte Koude Opslag-installatie.

 Het appartementengebouw Erfgooiershof

Met de bouw van Erfgooiershof krijgt deelplan A verder vorm. Erfgooiershof is ontwikkeld door Blauwhoed. Van de in totaal 133 woningen in dit deelplan heeft Blauwhoed er inmiddels circa 80 gerealiseerd.

Your New Life in het Gooi

In hetzelfde deelplan is Blauwhoed eind juni gestart met de verkoop van nog eens 42 koopwoningen in diverse typen en prijsklassen in het plan Your New Life in het Gooi. Kijk voor meer informatie over deze woningen op www.yournewlifeinhetgooi.nl. Onlangs werd ook bekend dat Blauwhoed en de gemeente Blaricum een deal hebben gesloten voor nog eens 38 grondgebonden woningen in deelplan C1, waarvan er 31 zullen worden verhuurd in de vrije huursector. De bouw van deze 38 woningen start al in november.

Meer informatie

Voor meer informatie over Erfgooiershof kunt u kijken op de projectpagina op de website van Blauwhoed: www.blauwhoed.nl/erfgooiershof

 

 

Cookie-instellingen